Kosthold

Kosthold i barnehagen

Et variert og sunt kosthold er av stor betydning for barns utvikling og helse. I Marihøna barnehage har vi fokus på kosthold. Vi følger helsedirektorates anbefalinger for kost i barnehagen.Barna får servert tre måltider i løpet av dagen, frokost,lunch og 14-måltid med knekkebrød og grønnsaker/frukt. Vi baker brød selv. Vi serverer grønnsaker til hvert måltid, og vi velger pålegg med godt næringsinnhold, feks: ost, egg, leverpostei og kjøttpålegg. Vi har egg til lunch de dagene vi ikke har varmmat, enten kokte egg, omelett eller eggerøre. Vi serverer varm mat ukentlig. Vi varierer menyen, men vi fokuserer på både fisk og kjøtt som hovedingredienser. 

 

Pålegg som blir servert i barnehagen:

- Hvit ost

- leverpostei og kyllingpostei

- egg hver dag

 -kylling/ kalkunservelat

-  fiskekake/ fiskepudding

- kaviar

- Grønnsaker

Vi har fokus på at barna skal få et balansert kosthold, det vil si at det skal være balanse mellom karbohydrater, proteiner og fett i alle måltider.